Dan Evans versloeg Pablo Carreno Busta toen de nummer 2 van Groot-Brittannië zijn eerste ATP Masters 1000-finale afwees

T

Hier is er nog geen Britse vertegenwoordiger in de National Bank Open finale Dan Evans Viel in de voorlaatste hindernis.

Battling Evans was op zoek naar de eerste ATP Masters 1000 van zijn carrière in Montreal na het verslaan van Filip Krajinovic, Andrey Rublev, Taylor Fritz en Tommy Ball, en legde een play-off op tegen In-Form Pablo Carreno Posta Zaterdagavond.

De Britse tweede trui was de eerste speler in het toernooi die een groep van de Spanjaard ontving, Wie maakte een einde aan de hoop op een volledig Britse halve finale tussen Evans en Jack Draper op vrijdag?racete naar een 3-0 voorsprong in de tweede set die hij uiteindelijk won nadat hij matchpoint moest redden.

Evans hield uiteindelijk 7-5, 6-7, 6-2 tegen in twee uur en 58 minuten door Carreno Busta, waarbij het paar er uitgeput uitzag toen ze zich in het net nestelden toen de wedstrijd eindigde.

De 23e geplaatste Carino Busta vertrouwde op zijn eerste opslag om zijn tegenstander te domineren, scoorde 43 overwinningen en brak vijf van zijn acht kansen.

De Spaanse overwinning dreef hem naar zijn eerste ATP Masters-finale, die zal zijn tegen Hubert Hurkacz, nadat de Pool eerder zijn eerste set had verloren, voordat hij opnieuw vocht om Casper Rudd te verslaan.

Evans’ recente sterke optredens zouden hem op de ranglijst moeten zien stijgen naar de rand van de top 20, met die van 32 en hoger geplaatst op de komende US Open.

De 32-jarige zal tegen Krajinovic spelen in de eerste ronde van de Western en Southern Open, het laatste voorbereidende toernooi voor Flushing Meadows.

Extra berichtgeving door de Persvereniging.