Datum, lanceertijd en tv-zender

De Argentijnse coach Lionel Scaloni zei dat het “gek” was van zijn ploeg om hun WK-finale-16-wedstrijd tegen Australië te spelen na slechts twee dagen rust na hun laatste groepswedstrijd.

De Zuid-Amerikanen versloegen woensdagavond Polen met 2-0 om hun groep aan te voeren en zich voor te bereiden op de knock-outwedstrijd van zaterdag.

In een gesprek met de media na de wedstrijd, die net voor middernacht plaatsvond in Doha Stadium 974, zei Scaloni: “Ik vind het absolute waanzin om in bijna twee dagen te spelen en een klein beetje als we de beste van de groep zijn. Ik kan’ dat begrijp ik niet.”

“Hoe laat? Het is bijna 01.00 uur…. Donderdag, de volgende dag om ons klaar te maken en dan te spelen. Het zijn geen goede omstandigheden, maar het is voor iedereen hetzelfde. We zijn eerste in de groep… We hadden meer rust kunnen hebben.” .”

Australië zal alleen profiteren van een paar uur meer tijd om te herstellen en zich voor te bereiden in vergelijking met Argentinië, gezien de laatste wedstrijd van de groep eerder op woensdag eindigde.

Hoe laat is de wedstrijd tussen Argentinië en Australië?

De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 3 december

Wat is de vertrektijd?

De wedstrijd begint om 19.00 uur (GMT), 22.00 uur lokale tijd in het Ahmed Bin Ali-stadion.

Op welke tv-zender zit je?

De wedstrijd wordt uitgezonden op BBC of ITV. Telegraaf sport Er zal ook een liveblog over de game worden gehouden – je kunt deze pagina nu als bladwijzer toevoegen en zaterdag terugkomen voor onze verslaggeving.

Hoe is Argentinië tot nu toe vergaan?

Het Argentijnse kampioenschap was getuige van de slechtst mogelijke start na een verrassende 2-1 nederlaag van Saoedi-Arabië in de openingswedstrijd. Lionel Messi zette zijn land met een strafschop op voorsprong, maar goals in de tweede helft van Saleh Al-Shehri en Salem Al-Dosari bezorgden de Saoedi’s drie punten.

Met hun toekomst in het toernooi op het spel, bezorgde Messi zijn land een uitstekende linkervoetaanval van afstand tegen Mexico. Hun eerste WK-overwinning werd bevestigd toen invaller Enzo Fernandez Argentinië’s tweede van de wedstrijd scoorde.

In de laatste groepswedstrijd van Argentinië hadden ze Polen volledig onder controle, Comfortabel met 2-0 gewonnen Dankzij goals van twee Premier League-spelers, Alexis McAllister uit Brighton en Julian Alvarez van Manchester City. Door de overwinning eindigde Argentinië bovenaan in Groep C.

Hoe is Australië zo ver gekomen?

Australië kende een moeizame start van het WK door met 4-1 te verliezen van titelverdediger Frankrijk. Geïnspireerd door Kylian Mbappé draaiden de Fransen het duel om nadat ze een vroeg doelpunt tegen kregen.

Australië gaf zichzelf een kans om zich te kwalificeren toen Mitchell Duke scoorde met een slimme kopbal tegen de Feathers Tunesië bezorgt ze de zege met 1-0. Dit was de derde WK-overwinning in de geschiedenis en de eerste nul in het toernooi sinds 1974.

En ze ondersteunden het met een indrukwekkende overwinning op Denemarken, die underdogs waren op het toernooi.