De leukemie van Sam Neill is in remissie, moedigt fans aan zich geen zorgen te maken – The Hollywood Reporter

Sam Neil Acht maanden in remissie na de diagnose leukemie, maar zegt “het is prima” en wenst dat de krantenkoppen meer gericht waren op zijn aanstaande boek, dat hij schreef terwijl hij een behandeling onderging.

de Jurassic Park En Binnenvallen De acteur opende aanvankelijk over zijn gezondheid ontmoeting met Wachter Gepubliceerd op vrijdag, die gekoppeld is aan zijn nieuwe memoires. Uitgebracht op 21 maart Heb ik je dit al eerder verteld? Het is in 2022 in slechts een paar maanden geschreven, terwijl hij, zoals Neal schreef, “misschien stervende” is. Het boek beschrijft de reis van de in Ierland geboren acteur in Hollywood vanaf het begin van Nieuw-Zeeland – “waar geen filmindustrie was” in de jaren 1960 en 1970, volgens de synopsis van het boek – tot zijn tijd waarin hij samenwerkte met Meryl Streep, Isabelle Adjani, Jeff Goldblum, Sean Connery, Steven Spielberg en Jane Campion.

Volgens de acteur ontdekte hij voor het eerst dat hij gezwollen klieren had in maart vorig jaar toen hij Jurassic World Dominion in Los Angeles drukte. De diagnose was stadium III angioimmunoblastisch T-cellymfoom, een leukemie, die binnen enkele weken chemotherapie onderging.

Neil vertelde de uitlaatklep dat hij destijds niet bang was om dood te gaan en dat het hem uiteindelijk “niet kon schelen”, “maar het zat me dwars. Omdat ik echt nog een decennium of twee zou willen, weet je? We Ik heb al deze mooie tribunes gebouwd, we hebben olijfbomen en cipressen, en ik wil in de buurt zijn om alles te zien rijpen. En ik heb mijn prachtige kleine kleinkinderen. Ik wil ze zien groeien.’

Het interview beschrijft dat nadat zijn eerste ronde chemotherapie niet werkte, de acteur een nieuw “duur” medicijn probeerde dat Neil de rest van zijn leven maandelijks zou kopen. Hij krijgt het ook gratis na ondertekening van een contract met het farmaceutische bedrijf dat geen kosten garandeert als hij na de eerste vier maanden van behandeling nog in leven is. Hij zei na een grapje dat hij een “lichte labratlook” over zich heeft Wachter“Ik ben niet zo van de haak, maar er is geen kanker in mijn lichaam.”

Nu zegt de acteur dat hij wenste dat de krantenkoppen meer op die realiteit waren gericht – dat hij ‘levend en wel’ was, een boek promootte en zich voorbereidde op een nieuwe film in plaats van het ‘enigszins stressvolle’ kankernieuws dat op het interview volgde. “Mijn nieuws lijkt nu overal in het nieuws te zijn, en het is een beetje zoals ‘Kanker! kanker! Kanker! Dat is een beetje stressvol, want zoals je kunt zien, ben ik springlevend en ben ik al acht maanden in remissie, wat heel goed voelt, ‘zei hij in een Instagram-video die zaterdag werd gepost, waarin Neil reageerde op rapporten over zijn gezondheid. Ik leef en ik trap en ik ga werken.”

de Zoek rode oktober De ster vertelde dat met de aanstaande release van zijn boek het filmen gaat beginnen Appels vallen nooit naast Annette Bening in Seven Days en ze is “zo blij weer in actie te zijn”.

“Ik wou dat de hoofdtitel niet zozeer ‘This Thing’ was, want het belangrijkste is dat ik dit boek heb geschreven, en het heette ‘Have I Told You This Before?'” “En hij noemt kanker omdat dat het soort context is waarin ik het schreef. Maar het was niet echt mijn bedoeling om een ​​boek te schrijven, ik had iets te doen terwijl ik in therapie was, en ik ging naar mijn werk en opeens kon ik niet meer naar mijn werk.”

Hij ging verder met het vieren van de “geweldige reactie” op het boek, waarvan hij zei dat hij “erg nerveus” was over het schrijven als nieuwe auteur.

“Het geeft je een idee van alle gekke dingen die me zijn overkomen. De toon van het boek is er een van verrassingen. Ik had nooit gedacht dat ik een carrière als acteur zou hebben, laat staan ​​acteren op het scherm. Maar dat is soort van wat er is gebeurd en ik ben zo dankbaar terugkijkend op dit leven, daar gaat het om.” het boek “. “Dus ik hoop dat je ervan geniet, en laten we ons niet zoveel zorgen maken over ‘alles’, want met mij gaat het goed.”