De Zelda-spellen waar ik van hou zijn dood en gedood door Kingdom Tears

Kingdom Tears – Keert Old Zelda terug? (foto: Nintendo)

De lezer is niet tevreden met de nieuwe gameplay-beelden voor Tears Of Kingdom en vreest dat de originele formule van de serie voor altijd verdwenen is.

Ik snap het, echt waar. zelden: Breath of the Wild was verreweg de meest succesvolle inzending, dus Nintendo zou natuurlijk een soortgelijke follow-up willen maken en niet teruggaan naar de klassieke Zelda-formule. Vanuit een actiestandpunt is het volkomen logisch, maar als een oude Zelda-fan heb ik de nieuwe 10 minuten bekeken Videogame Kingdom Tears Het was alles wat ik niet wilde zien.

Ik kan begrijpen dat het hele concept van smelten erg slim en moeilijk te doen is, maar voor mij leek het alle delen van Breath Of The Wild die ik niet leuk vond te verdubbelen. Ik weet dat mensen zullen zeggen dat ik de recente wijzigingen in het spel moet accepteren, maar het probleem is dat het dat gewoon niet is. Adem van de wildernis De formule is behoorlijk anders dan de klassieke Zelda, maar Nintendo maakt geen nieuwe games meer in de oude stijl.

Het is 10 jaar geleden sinds de laatste gloednieuwe Zelda die de originele formule gebruikte, met A Link Between Worlds op 3DS. Het is 12 jaar geleden sinds de laatste 3D-game met een groot budget, met Skyward Sword. We hebben sindsdien een paar remakes en updates gehad, maar niets echt nieuws en nu ben ik bang dat als Tears Of The Kingdom ook een enorme hit wordt, we dat nooit zullen worden. Alles wat ik leuk vind aan Zelda wordt buitenspel gezet of volledig verwijderd en ik kan het niet helpen dat ik me daar rot over voel.

Ik heb deze week mensen zien klagen over breekbare wapens, maar mijn probleem hiermee is niet dat het vervelend is (hoewel dat wel zo is), maar dat het on-Zelda aanvoelt. Het Master Sword is het belangrijkste wapen van Link en hoewel hij af en toe andere gebruikt, voor specifieke doeleinden, is dit Excalibur.

Ik wil niet dat Zelda verandert in een overlevingsspel waarin ik altijd middelen moet verzamelen, maaltijden moet koken en darts moet maken. Het grootste deel van zijn leven ging Zelda over drie dingen: verkenning, puzzels oplossen en vechten en geen van die dingen werkte goed in Breath Of The Wild.

Nieuwe games hebben zeker verkenning, maar het is doelloos en vanwege het ontwerp van de open wereld is er geen garantie op beloning. Je kunt wel of niet een nieuw gebied en een interessante hoeveelheid schatten vinden, het hangt er gewoon van af waar je heen gaat.

Gevechten in Breath Of The Wild zijn niet veel anders dan normaal, zelfs met alle verschillende wapens (wat opnieuw de vraag oproept waarom ik ze heb), maar de baasgevechten zijn gruwelijk. Ze zijn in wezen allemaal hetzelfde en helemaal niet leuk, in tegenstelling tot de gevarieerde en creatieve bazen in eerdere games.

Het grootste probleem voor mij is het oplossen van puzzels en het gebrek aan kerkers. Dit hele Zelda-aspect is slechts een schaduw van zichzelf in Breath Of The Wild, met zeer korte heiligdommen, waarvan de helft kleine baasgevechten zijn, en vier zeer kleine kerkers voor goddelijke beesten. Kerkers zouden het kloppende hart van Zelda moeten zijn, maar nu zijn ze slechts een secundair spel en de meeste kunnen gemakkelijk helemaal worden weggelaten.

Breath Of The Wild is wat mij betreft geen Zelda-game en Tears Of The Kingdom voelt minder als een game. Ik weet zeker dat het samenvoegen vanuit technisch oogpunt erg slim is, maar het ziet ernaar uit dat het in de praktijk erg uitdagend en lastig zal worden. Ik hield niet van dit spul in Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts (ik vond het niet leuk, het spel was een enorme flop) en ik wil het absoluut niet in een Zelda-spel.

Het voor de hand liggende probleem is dat er nu geen goede oplossing is voor de situaties waarin u zich bevindt. Het zijn geen puzzels die je moet ontdekken, het zijn een obstakel om mee te spelen, om te zien hoe je de physics-engine in jouw voordeel kunt manipuleren. Ik heb de game duidelijk nog niet gespeeld, maar zo hebben op fysica gebaseerde sandbox-games altijd gewerkt, en ik heb er geen interesse in.

Als ze deze games iets anders hadden genoemd, er een nieuwe franchise van hadden gemaakt en de Zelda-serie hadden voortgezet, zou het goed zijn, maar nu verdubbelen ze alle dingen die ik niet leuk vond, en die ik niet leuk vind weten of ik de Zelda waar ik van hou ooit weer zal zien.

Door lezer Gerlach

Feature Reader vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs de standpunten van GameCentral of Metro.

U kunt op elk moment uw eigen readerfunctie van 500 tot 600 woorden indienen, die, indien gebruikt, in het volgende geschikte weekendslot wordt geplaatst. Bel ons gewoon op [email protected] of gebruik Stuff-pagina indienen U hoeft geen e-mail te sturen.

meer : Twitch Streamer xQc proost op Zelda: Tears Of The Kingdom-graphics: telefoons zijn beter

meer : De theorie van Zelda: Tears Of The Kingdom wijst op een nieuwe onderwaterverkenning

meer : Zelda: Tears Of The Kingdom – Hoe de OLED-console en -controller vooraf te bestellen

Volg Metro Games op Twitteren En mail ons op [email protected]

Gebruik gewoon om inbox-berichten en lezerfuncties gemakkelijker te verzenden, zonder een e-mail te hoeven sturen Dien hier een Stuff-pagina in.

Voor meer van dit soort verhalen, Bekijk dan onze spelletjespagina.