Gareth Southgate is geconfronteerd met escalerende vragen terwijl het tandeloze Engeland hun strijd ziet doorgaan voorafgaand aan het WK

e

Engeland Lijdde de schande van de landing in De Volkenbond Na 1-0 te hebben verloren van Italië Maar meer verontrustend Gareth Southgate Dan is de moeilijkste weg naar het volgende EK het slechte niveau van zijn team wereldbeker En haperende steun, zelfs van zwervende fans van Engeland.

Het briljante doelpunt van Giacomo Raspadori in de 68e minuut in San Siro betekende dat Engeland een vijfde wedstrijd miste zonder overwinning – hun slechtste ervaring onder Southgate en sinds 2014 – en ze hebben maar één wedstrijd om te stoppen met vallen voordat Iran wacht in hun openingswedstrijd. Katar op 21 november.

Southgate werd thuis uitgejouwd en uitgejouwd door onofficiële steun na de laatste wedstrijd van Engeland – een ellendige 4-0 nederlaag tegen Hongarije in Molino – en werd uitgejouwd door fans in de San Siro toen hij hen ging applaudisseren bij het laatste fluitsignaal.

In een verontrustende eerste helft, zonder kansen aan beide kanten, was het moeilijk te geloven dat deze teams pas 14 maanden geleden de finale van het Europees kampioenschap hadden gespeeld, maar Italië ontwikkelde zich in de wedstrijd terwijl Engeland vervaagde, en de gastheren hadden daarna comfortabel moeten winnen . Een reeks late kansen.

Het is een schande dat het team van Roberto Mancini niet in Qatar zal zijn, ook al hebben ze een excuus van de overblijfselen van het winnen van het EK en het zijn van een team in transitie.

Het is niet gemakkelijk voor Southgate om de tekortkomingen van Engeland weg te redeneren, en er is nu echte druk op de coach om een ​​resultaat te behalen in de laatste wedstrijd van deze Nations League-groep tegen Duitsland op Wembley op maandag.

Tegen het einde van de eerste 45 minuten ging Engeland voorbij 400 minuten open spel, wat suggereert dat hun mislukkingen tijdens een somber kamp in juni dieper waren dan Southgate suggereerde in zijn pre-match persconferentie.

De Engelse coach maakte van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat hij de redenen kende voor het lijden van het team in de zomer, toen hij vier wedstrijden speelde zonder overwinning of een doelpunt uit open spel, met als hoogtepunt de nederlaag tegen Molyneux.

Hij merkte ook op dat hij zijn overtuigingen op de vlucht had “gecompromitteerd”, en in de vroege Engelse stijl van Milaan betekende het een terugkeer naar iets klassiekers bij Southgate: een sterke verdedigende eenheid verankerd door een drie-verdediger, met snelle spelers vooraan op zoek naar tegenaanvallen en kansen uit spelhervattingen. .

Critici van de regisseur zijn van mening dat deze aanpak simpelweg onvoldoende is gezien het talent dat hij tot zijn beschikking heeft; Het is heel veilig en heel voorzichtig.

En er was hier niet veel over het tegenargument. Engeland speelt op dit moment duidelijk veel slechter dan de som van hun sprankelende delen, waarbij Southgate er niet in slaagt om de talenten van Harry Kane, Bukayo Saka en Raheem Sterling, die allemaal stil zijn, aan te vullen.

Positieven waren beperkt tot de zeldzame keren dat Phil Foden of Jude Bellingham erin slaagden de bal te krijgen, vooral wanneer ze bij elkaar kwamen, waardoor bezoekers even moesten zoeken en betekenisvolle kansen konden creëren, maar deze momenten waren zeldzaam.

Over het algemeen was het vermoeiend, met Kane die een korte wissel van drie man kreeg in het Italiaanse verdedigingsteam, grotendeels teruggebracht tot hoopvolle potshots. Toen de aanvoerder van Engeland een doelpunt zag met Italië al vooraan, verrichtte Gianluigi Donnarumma een krachtige dubbele redding uit zijn schuine schoten.

Het sexy uitziende paar vleugelverdedigers Reece James en Saka – voor de wedstrijd uitgeroepen tot Speler van het Jaar van Engeland – viel Italië nauwelijks lastig in het laatste derde deel ooit, terwijl Declan Rice en Bellingham voldoende ruimte op het middenveld lieten voor de Italiaanse passmasters om te werken .

Zelfs de Engelse verdediging, die sterk was totdat Rasbadori op briljante wijze ruimte creëerde in het strafschopgebied en een curlingbal in het zijnet krulde, stortte in de laatste 20 minuten in.

Onder druk leek Harry Maguire – die in de eerste vijf minuten twee keer werd neergehaald door de Italiaanse spitsen en twee keer werd geblokkeerd door Nick Pope – voorspelbaar weinig vertrouwen, terwijl Eric Dier aanvankelijk zelfverzekerd leek in zijn eerste wedstrijd in twee jaar, maar was gesleept. Het kwam meer dan eens uit zijn ruwe positie toen Italië laat oprukte.

Uiteindelijk was het grootste positieve voor Engeland dat het resultaat niet meer onmiddellijk was, aangezien de Azzurri hun voorsprong dreigden te vergroten en Federico Dimarco dichter bij een seconde was toen zijn voorzetschot van de paal stuiterde.

Engeland kan nu het opnemen tegen Georgië en Kazachstan in de volgende editie van de Nations League, en een grote tegenstander in de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024.

Echt, dat zal er waarschijnlijk niet veel toe doen en misschien niet wat de huidige vorm van Engeland is, op voorwaarde dat ze in Qatar presteren zoals ze hebben gedaan in de laatste twee grote toernooien onder Southgate.

Echter, de score in Milaan laat Southgate achter met toenemende vragen over het hele veld en de tijd dringt om antwoorden te vinden.