Hurricanes-vleugelspeler Julian Savea nadert het scorerecord van Super Rugby

Hurricanes-vleugelspeler Julian Savea nadert het scorerecord aller tijden in Super Rugby.

De voormalige All Black claimde zijn 58e carrièrepoging De Hurricanes wonnen zaterdagavond hun wedstrijd in de eerste ronde met 47-13 tegen de Reds in Townsville Om hem op slechts twee afstand van recordhouder Israel Folau te brengen.

Savea toonde grote kracht om een ​​tackle van Lawson Creighton te berijden en dook naar de andere kant om te scoren in de 72e minuut nadat hij de rechterrand van invaller Asafo Aumua naar beneden schoot, nadat Savea’s jongere broer Ardie in het midden had gewonnen door de bal van zijn tegenstander. handen.

Savea staat weer op gelijke voet met TJ Perenara als gezamenlijke topscorer voor de Hurricanes, maar nu Perenara aan de kant staat met een langdurige achillespeesblessure, lijkt het erop dat Savea het algemene record in 2023 zal uitdagen.

Lees verder:
* Super Rugby Pacific: The Wallop Hurricanes breken de Queensland Reds uit in Townsville
* ‘Het is nu aan hem’: The Hurricanes ontketenden de jonge ster Peter Lackay in de eerste ronde
* Gevonden, dan verloren: een bizar touwtrekken over de vermiste processen van Julian Savea

Voormalig Blues-gangmaker Doug Howlett is met 59 de enige andere speler die meer Super Rugby-pogingen scoort dan Savea, Perenara en Caleb Ralph, die derde worden op de lijst aller tijden.

De Hurricanes overwonnen de zinderende omstandigheden in Noord-Queensland, met temperaturen van boven de 20 graden tijdens de wedstrijd, om een ​​achtste opeenvolgende overwinning op de Reds veilig te stellen en het seizoen in stijl te beginnen.

Coach Jason Holland prees de diepgang van zijn team nadat ze aan het einde van de eerste helft hun hele eerste rij hadden verwisseld, waarbij vooral ‘Oumua een enorme impact maakte vanaf de bank nadat hij veteraan Dan Coles had vervangen toen de Hurricanes 31 onbeantwoorde punten scoorden in de tweede periode om blaas de Reds uit.

De sluisdeuren gingen open toen de Hurricanes vier minuten te vroeg in de tweede periode een penalty kregen toegekend nadat de Reds de klap uitdeelden en Oumuwa er zeker van leek te scoren van achteren.

De Hurricanes liepen in zes pogingen voor de Reds, waarbij Oumuua een hoofdrolspeler was in drie daarvan. Halverwege de tweede helft passeerde zijn woedende run halfback Cam Roegaard.

Sayad Paysami, de hartenbreker van de Reds, probeert vleugelspeler Julien Savea tegen te houden tijdens de openingswedstrijd van Super Rugby Pacific.

Ian Hitchcock/Getty Images

“Het was geweldig om zo’n grote overwinning te behalen in Townsville. Ik ben erg blij met het resultaat”, zei Holland. ze meedogenloos te verslaan en teams weg te houden, is echt bevredigend geweest.

“We hebben nog steeds veel groei in ons spel en veel plaatsen waar we beter kunnen zijn, maar het dominante is dat het geweldig was om het extra punt te krijgen om hier te winnen met de jongens die nog leven voor een dierbaar leven voor de laatste 20 jaar. minuten van de wedstrijd.

“In de eerste helft waren we iets heel goeds aan het doen en dan zou de aftrap ons niets kunnen schelen, maar in de tweede helft werden we er veel beter in en waren we heel slim en pakten we de kansen die op ons pad kwamen.

“We hebben onze eerste wedstrijd in een paar jaar niet gewonnen, maar ik vind dat we het verdienen. De jongens hebben fenomenale diensten geleverd en het werk dat ons team en management de afgelopen maanden hebben gedaan, het is geweldig om de beloning te krijgen van bonuspunten winnen en daarnaartoe opbouwen. [nicely for the rest of the season]. “

Het was de eerste keer sinds 2019 dat de Hurricanes hun openingswedstrijd wonnen en ze zullen op zoek gaan naar back-to-back overwinningen op de weg, waarbij de Rebels winnen in Melbourne tijdens de Super Tour.

De rebellen namen een voorsprong van negen punten tijdens de rust en verloren hun openingswedstrijd tegen de Force in Perth.