Manchester City 5-0 FC Kopenhagen: de voorsprong liep op toen Erling Haaland de Kings te slim af was in de Champions League

De Noorse international scoorde tweemaal in de eerste helft met een superioriteitsaversie die hem bleef omringen. Terwijl Haaland’s eerste finish, van binnenuit het strafschopgebied om het voorzet van Joao Cancelo te vegen, slechts zes minuten later kwam, zelfs als dat een leven lang zou hebben geleken voor de bezoekende partij.

Pep Guardiola postte wat in feite een front-vijf was in zijn bezit toen Julian Alvarez, Riyad Mahrez, Bernardo Silva en Jack Grealish door Haaland zwierven, die twee goede kansen miste toen City dreigde in opstand te komen.

City scoorde hun tweede doelpunt toen Haaland voor het eerst reageerde op het scheve schot van Sergio Gomez in het strafschopgebied toen de 22-jarige in het lege net scoorde. Voor de tweede helft voegden de gastheren een derde doelpunt toe nadat een ander schot van Gomez door Davit Khocholava in zijn eigen doel werd omgezet.

Guardiola gaf Haaland (en Kopenhagen) daarna wat rust, al wist Mahrez het aantal nog te verhogen door een penalty om te zetten nadat Aymeric Laporte na een korte hoekschop in het strafschopgebied viel van Marco Stamenic.

Daarna voegde Alvarez het vijfde doelpunt toe met een druk op de knop na wat verhelderende interactie van Grealish en Mahrez om een ​​routinezege te behalen.