Teleurstellingsvrouwen pikken de Chinese klinische dominantie van het kapitaal zwart

In het National Hockey Stadium, Wellington: China 5 (Gu Bingfeng 8′ PS, Zhang Xiaoxue 22′ FG, Chen Yang 26′ FG, 52′ PC, Liang Meiyu 54′ PC) zwarte stokken 2 (Olivia Vrolijk 20′ PS, Hannah Cotter 42′ PC) 1 uur: 1-0, HT: 3-1, 3 x: 3-2.

Een stap vooruit, twee stappen terug voor zwarte vrouwen.

Alleen 24 uur Na een bemoedigende overwinning op de Verenigde Staten met 4-1Nieuw-Zeeland boekte langzaam vooruitgang en werd zondag met 5-2 uitgeschakeld door China tijdens hun FIH Pro League-uitje in Wellington.

China, op de 10e plaats van de wereld, leverde een dominante prestatie, waardoor de zwarte spelers op de negende plaats moesten boeten voor een hele reeks aanvalskansen en 13 strafschoppen – waarvan ze er twee scoorden.

Nieuw-Zeeland moest zuchten over een slechte eerste helft, want China speelde hen volledig uit en stond met 3-1 achter tijdens de rust.

Lees verder:
* De Ladies of the Black Sticks zijn terug op winnende manieren met een 4-1 overwinning op de Verenigde Staten van Amerika
* De Black Sticks-vrouwen verloren hun vierde opeenvolgende strafschoppenserie na het gelijkspel met China
* De dubbele eeuw van Les Thompson bedierf de Black Sticks in een penalty shootout-nederlaag

De Black Sticks speelden hun beste hockeyspel in het derde kwartaal en gingen terug om er 3-2 van te maken door een lay-up van Hannah Cotter op een worp van Olivia Merry. Twee doelpunten uit China in het laatste kwart vormden de afsluiting van een verdiende overwinning – scoren vanaf de penaltystip.

China versloeg Nieuw-Zeeland met 14-5 en eindigde met maar liefst 40 penetratiecirkel voor negen.

China was te veel voor de dames van de zwarte stokken in Wellington, die met 5-2 wonnen.

Masanori Udagawa/fotosport

“Echt zware dag op kantoor. Ik dacht dat China ons de baas was en ons eruit zette. We zijn echt teleurgesteld. We weten dat we zoveel meer kunnen dan dat”, zei de Nieuw-Zeelandse kapitein Megan Hall.

“We moeten dit zien als een leermoment voor ons in de toekomst. We hebben zo’n geweldig talent in deze groep, zo’n belofte. In de toekomst weten we dat we beter moeten worden.”

Door het verlies werd Nieuw-Zeeland zesde in de Pro League met negen teams met slechts één overwinning uit vier wedstrijden, terwijl China naar de vierde plaats schoof.

Het was allemaal China in de eerste helft, dat makkelijk nog een paar doelpunten had kunnen scoren. Ze hadden 26 ronde penetraties in de eerste 30 minuten, vergeleken met de twee in Nieuw-Zeeland. China scoorde ook acht strafschoppen in de eerste helft, terwijl Nieuw-Zeeland beperkt was tot één strafschop.

Tessa Job rent zondag met zwarte stokken in haar wedstrijd tegen China.

De vroege dominantie van China wierp zijn vruchten af, want ze opende de score in de achtste minuut met een strafschop.

Met de derde strafschop van de wedstrijd raakte hun eigen schot de voet van verdediger Anna Crawley, waardoor ze een beroerte kreeg.

Gu Bingfeng stapte op en knalde haar schot in het net terwijl doelman Grace O’Hanlon de verkeerde kant op ging.

O’Hanlon maakte een krachtige redding om China de openingsstrafschop te ontzeggen en keerde de poging van Dan Wen met haar rechtervoet af.

Black Stakes-coach Phil Burrows zou teleurgesteld zijn geweest over de losse start van zijn team na hun bemoedigende overwinning op de Verenigde Staten de dag ervoor.

De Nieuw-Zeelander Francis Davies ving zondag een pass tijdens hun 5-2 nederlaag tegen China.

Nieuw-Zeeland verdedigde een groot deel van het eerste kwart en worstelde om balbezit of controle, waarbij het nauwelijks de Chinese helft betrad in een onsamenhangend vertoon.

Het was een aanhoudende aanvallende aanval van China, dat constant kansen creëerde in de Nieuw-Zeelandse doelcirkel en hoekschoppen afdwong.

Nieuw-Zeeland kwam voor het eerst in de Chinese doelcirkel en kwam weg met een doelpunt in het tweede kwart.

Ze legden voor het eerst in de wedstrijd een strafschop op, die een strafschop werd nadat de doelpoging het lichaam van een Chinese verdediger op de lijn raakte.

Merry, de topscorer aller tijden van Nieuw-Zeeland, met 121 niet uit voor deze wedstrijd, zorgde ervoor dat er 122 runs in hun eigen net kwamen.

Nieuw-Zeeland zou van streek zijn geweest toen het al na twee minuten een doelpunt kreeg na een knappe volley van Zhang Xiaoxue. Het doelwit werd naar boven verwezen voor een mogelijke backhand, maar herhalingen gaven aan dat Xiaoxue inderdaad had gescoord met de forehand van haar stick en het doelpunt werd gestopt.

Het ging van kwaad tot erger voor de Lions-sticks met doelman Brooke Roberts, die doorging tot in gelijke kwartalen en de bal recht in het pad van China passeerde, die Chen Yang tikte.

De aanval kwam in de tweede helft uit Nieuw-Zeeland en sleepte hen terug naar 3-2, maar twee strafschoppen vroeg in het vierde kwart verpestten elke kans op een comeback.

De Black Sticks-vrouwen nemen vervolgens deel aan de Ngā Puna Wai in Christchurch van 22-30 april tegen Australië en Groot-Brittannië – inclusief een dubbele kopbal op Anzac Day. Ook de Nieuw-Zeelandse mannen staan ​​op die data tegenover dezelfde tegenstanders.