Wedstrijden, schema en resultaten van de laatste ronde, plus hoe te kijken op tv

De Argentijnse coach Michael Checa zei dat de eerste helft van hun 36-20 verlies tegen Zuid-Afrika “een van de ergste was die ik me kan herinneren”, maar beloofde om hun vertrouwen te houden in de spelers in de finale tegen Springboks in Durban op zaterdag.

Het bezoekende team domineerde de eerste 40 minuten in Buenos Aires en had een grotere 22-6 voorsprong kunnen nemen in de eerste helft, aangezien hun constante druk Argentinië dwong tot het toekennen van verschillende penalty’s, waarvan vele binnen de 22 strafschoppenseries.

Maar de gastheren keerden terug naar de competitie met een sterk verbeterde vertoning in de tweede helft en trokken het scorebord terug naar 22-20 voor twee late pogingen voor de Boks om hun bonuspunten te claimen.

Ondertussen won Nieuw-Zeeland de Bledisloe Cup voor het 20e achtereenvolgende jaar na het proberen van Jordi Barrett nadat een controversiële late scheidsrechterlijke beslissing de All Blacks donderdag een overwinning op Australië bezorgde.

Op een controversieel einde in Docklands Stadium nam de Franse scheidsrechter Mathieu Raynal de bal van de Australische scrumhalf Nick White om tijd te verspillen terwijl hij zich voorbereidde om de bal weg te trappen van de verdediging met Australië met een voorsprong van drie punten.

De All Blacks, een getalenteerd balbezit, spreidden de bal wijd naar Barrett, die de linkerhoek inging terwijl een menigte van 53.245 mensen in het Docklands Stadium naar adem snakte.

Wat is de datum van de laatste ronde?

De laatste ronde vindt plaats op zaterdag 24 september. Nieuw-Zeeland ontvangt Australië in Auckland, terwijl Argentinië naar Durban reist om het op te nemen tegen Zuid-Afrika.

laatste nieuws

Australisch rugby heeft het wereldwijde bestuursorgaan van de sport geschreven om zijn bezorgdheid over het scheidsrechteren na de Rugby Championship-test opnieuw te bevestigen tegen Nieuw-Zeeland IMelbourne werd besmet door een controversiële tijdverspillende beslissing.

De Franse scheidsrechter Mathieu Raynal strafte Bernard Foley omdat hij te laat was in de wedstrijd in Docklands afgelopen donderdag, toen hij een minuut voor het einde van de test de helft van de bal voorbereidde om de bal te schoppen die door de Wallabies nr. 22 zou worden aangeraakt.

Met Nieuw-Zeeland won vijf meter voor de verdedigers, Jordi Barrett scoorde een sirene na een poging om de All Blacks’ 39-37 overwinning te grijpen.

De Australische coach Dave Rainey heeft de beslissing van Rinal bekritiseerd, bijna onzichtbaar in elite rugby, evenals critici over de hele wereld.

Een woordvoerder van Rugby Australia bevestigde maandag dat het er bij Team World Rugby op heeft aangedrongen om zorgen over tuning in het algemeen serieus te nemen.

“Het is niet ongebruikelijk, we lobbyen hier al een tijdje voor bij World Rugby”, aldus de woordvoerder.