West Ham 0-2 Manchester City: Erling Haaland straft de lauwe Hammers in een indrukwekkend eerste optreden in de Engelse Premier League

Als er één kritiek kan zijn op de kant van Pep Guardiola in de binnenlandse context, dan is het dat zijn teams niet de neiging hebben om bijzonder snel campagnes te starten, wat zeker het geval was bij de openingswedstrijd in Oost-Londen.

Maar het verschil was Haaland. Waar City vorig jaar veel kansen verspeelde om van Tottenham te verliezen, bewees de Noorse ster de matchwinnaar te zijn in het London Stadium.

Het was het soort snelheid, dat diepe verdedigingslinies doordringt, dat schokgolven door de Premier League zou sturen. Eerder was City gefrustreerd door de hoop, die geneigd was wedstrijden af ​​en toe op te geven te midden van een reeks gemiste kansen. Tegenwoordig is er een nieuwe bedreiging om je zorgen over te maken.

Zelfs toen de ploeg van David Moyes zich na rust in de wedstrijd ontwikkelde (ze konden nauwelijks minder leveren dan in de eerste helft 45), bleek Haaland opnieuw beslissend.

Kevin De Bruyne, die zeker het meeste zou profiteren van de ondertekening, vond zijn nieuwe teamgenoot met een precieze pass, wat het soort ruimte onthulde dat zelden aan City werd gegeven voordat Haaland een vlotte tweede scoorde.

In de tussentijd heeft de gastploeg weinig dreiging gepresenteerd en ze zullen ongetwijfeld weinig doen om Moyes comfortabel te maken met zijn transferperiode. al geswiped.

Dingen zullen waarschijnlijk verbeteren met de nieuwe spelers die de club binnenkomen, maar er was geen gevaar dat ze toonden tegen dezelfde May-tegenstander die hier wordt getoond.