Australië vecht voor een 14-12 overwinning in de Rugby World Cup op Schotland

Sharney Williams neemt de leiding over de Wallaroos' World Cup-overwinning op Schotland in Whangārei.

Andrew Koringa/Photosport

Sharney Williams neemt de leiding over de Wallaroos’ World Cup-overwinning op Schotland in Whangārei.

In het centrum van Northland-evenementen, Whangarei: Australië 14 (Bienne Terita probeert 59min, Ashley Marsters probeert 73min; Lori Cramer 2 con) Schotland 12 (Lana Skeldon poging 9 minuten, penalty poging 27 minuten). HT: 0-12

gele kaarten: Adiana Talakay (Australië) 27 min 81 min

rode kaart: Ashley Marsters (Australië) 76 minuten

Australië overleefde een grote schrik uit Schotland, en vervolgens twee late rode kaarten, om zaterdag een beslissende overwinning te behalen in de Rugby World Cup in Whangarei.

Ze verloren met 12-0 totdat ze in de 59e minuut eindelijk hun account openden, en vochten voor een 14-12 overwinning in het Northland Events Center, waar ze, in een waanzinnig einde van een competitie die minstens 128 minuten duurde, vasthielden aan 13 spelers.

Toen reserveprostituee Ashley Marsters in de 73e minuut haar weg baande om de score gelijk te maken, nam ze haar orders van de Nieuw-Zeelandse scheidsrechter Lauren Jenner op voor een krachtige tackle.

Toen, net toen de Australiërs dachten dat ze zouden weglopen, kwam er met de tijd meer drama toen Kiwi TMO Lee Jeffrey de start van teef Adiana Talakai (die weer op het veld staat) zag met haar eigen schouder-aan-gezicht contact, en met wat was haar tweede gele kaart, ook zij zag rood.

Hij gaf Schotland een aanval op het middenveld om iets op te roepen, maar omdat er de hele dag geen punten werden gescoord in de sterke wind, konden ze de wonderbaarlijke finish niet halen.

Het was meer treurig voor de dappere Schotten, Hij werd gered door een doelpunt in de 86e minuut uit een strafschop in zijn openingswedstrijd tegen WalesHet team, dat nu de nummer 10 van de wereld is, heeft negen op rij verloren en had in de kwartfinales geen hoop meer.

Ondertussen brak de Australische nummer 7 van de wereld een reeks van verliezen van zeven wedstrijden, maar de scorende droogte hield aan, na Afgelopen weekend stonden de Black Ferns met 17-0 voor in hun finale met 41-17. verlies.

Ze hadden Schotland verslagen bij de twee vorige ontmoetingen – hoewel de laatste ontmoeting 20 jaar geleden was – en de underdogs toonden veel enthousiasme.

Schotland maakte de meeste tackles van elk team in de openingsronde (187), met de meeste stack in de eerste clip, maar ze konden profiteren van twee penalty’s vanaf de stip – de tweede was een penalty en een gele kaart voor Talakai op de ineenstorting – om ze in de plooien te krijgen, geleid door scores, vol geloof.

groot moment

De tweede poging van Lolarus, tegen Ashley Marsters in de 73e minuut. Een goed gemaakte wedstrijd op een scrum zorgde ervoor dat ze dichtbij kwamen, voordat een back-up teef zich een weg baande, en Lori Cramer’s beurt zette de Australiërs voor het eerst in het spel op voorsprong .

beste speler

Tighthead Prop Eva Karpani was fenomenaal voor Wallaroos tijdens haar missie van 60 minuten. Ze nam niet alleen genoegen met haar primaire rollen, ze deed ook 58 meter liften voor de lading, waaronder een gedenkwaardige aanval, samen met zes gehavende verdedigers.

Overeenkomstbeoordeling

6/10: Strakke strijd en waanzinnige afwerkingsintriges, ook al was het een wedstrijd vol goede overtredingen, ondanks de wind en omstandigheden, en was het zo’n vastgelopen wedstrijd vanwege blessures en TMO-interferentie.

De grote afbeelding

De overwinning van Australië kwalificeert hen voor een cruciale finale van Groep A tegen Wales aanstaande zaterdag in Whangarei – een wedstrijd die de tweede plaats in de groep en automatische kwalificatie voor de kwartfinales bepaalt. Schotland heeft ondertussen geen hoop meer op vooruitgang, tenzij ze het ondenkbare doen en de zwarte varens komend weekend van streek maken.