Twee medailles voor Nieuw-Zeeland op de wereldkampioenschappen wielrennen in Parijs

De viervoudige gouden medaillewinnaar van de Commonwealth Games Aaron Jett won de bronzen medaille op de Wereldkampioenschappen wielrennen.  (beeldbestand).

De viervoudige gouden medaillewinnaar van de Commonwealth Games Aaron Jett won de bronzen medaille op de Wereldkampioenschappen wielrennen. (beeldbestand).

Nieuw-Zeeland pakte twee medailles op de voorlaatste raceavond op de Wereldkampioenschappen wielrennen op het UCI-circuit in Parijs.

Briony Botta claimde haar eerste individuele medaille op de wereldkampioenschappen en pakte zilver op de 3.000 individuele meter in een spannende finale tegen de zilveren medaillewinnaar van vorig jaar Franziska Prause uit Duitsland.

De Nieuw-Zeelander kwam van achteren binnen om het kleinste aantal resultaten te verzamelen met nog één ronde te gaan voordat de Duitser herstelde om zich op te werken naar de gouden medaille.

Star Kiwi-rijder Aaron Gate voegde toe aan zijn illustere carrière met een bronzen medaille in de Omnium-competitie met vier disciplines en zijn derde WK-medaille in het evenement na een gouden in 2013 en een zilveren in 2017.