De jonge sterren van Arsenal komen weer in actie als ze dit seizoen de Premier League niet winnen, maar werden bij de 3-0-zege op Bournemouth wel geholpen door de VAR, schrijft Ian Ladyman.

Tien minuten na het laatste fluitsignaal en nadat hij zijn televisietaken had vervuld, Arsenaal'S Declan Rijst Uiteindelijk verliet hij het veld met een glimlach, een knipoog en een duim omhoog naar de fans die zich naast de spelerstunnel hadden verzameld. Als dit de indruk wekt dat dit een normaal tijdperk was, zou dat volkomen onjuist zijn.

Arsenal verdiende om te winnen. Ze genoten van balbezit, territorium en het creëren van kansen. Tijdens de eerste 25 minuten waarin ze toesloegen Bournemouth, Mikel ArtetaOnze ploeg creëerde negen goede kansen.

Maar Eredivisie Het winnen van trofeeën moet moeilijk zijn, en uiteindelijk had Arsenal een aantal beslissingen nodig om hun weg te vinden om deze specifieke taak te volbrengen en ervoor te zorgen dat ze aan het einde van deze speelronde nog steeds bovenaan de competitie staan.

De strafschop die hen voor het einde van de eerste helft werd toegekend, was niet zomaar een beslissing. Kai Havertz Hij deed zeker zijn best om de verbinding tot stand te brengen die uiteindelijk van Bournemouth-doelman Mark Travers kwam. Bukayo Saka Hij scoorde uit een strafschop.

Toen, een kwartier voor tijd, toen Arsenal 2-0 voor stond, maar verre van veilig, maakte scheidsrechter David Coote een overtreding op Arsenal-doelman David Raya bij het begin van de dribbel die eindigde toen Bournemouth de bal in het net gooide.

Tien minuten na het laatste fluitsignaal verliet Declan Rice eindelijk het veld met een glimlach, een knipoog en een duim omhoog naar de fans die zich naast de spelerstunnel hadden verzameld.

Arsenal verzekerde zich van een 3-0 overwinning op Bournemouth en zette daarmee opnieuw een grote stap richting de titel

Leandro Trossard (links) en Rice (rechts) scoorden het winnende doelpunt tegen Bournemouth

Bukayo Saka (rechts) scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd vanaf de strafschopstip, ondanks beweringen dat Kai Havertz (links) in botsing kwam en de strafschop won.

Een doelpunt voor de bezoekende ploeg in die fase en de VAE zouden de zenuwen hebben opgebruikt. De VAR heeft daar lang naar gekeken en had Coote misschien moeten uitnodigen om eens naar het veldscherm te kijken. Maar dat gebeurde niet en Arsenal mocht zonder drama en feitelijk nog een eigen doelpunt aan de finish de makkelijke voorsprong nemen.

Arteta weet dus misschien dat zijn kant hier aan de goede kant van het duo staat, maar hij zal ook beseffen hoe goed zijn kant in patches speelt. Rice blijft op het middenveld van Arsenal rondzwerven en ziet eruit als een speler op het hoogtepunt van zijn grote capaciteiten. Hij is nog geen seizoen in Noord-Londen en ziet er nu al veel beter uit dan toen hij overkwam van West Ham.

Bovendien vormen Martin Odegaard, Leandro Trossard, Saka en Havertz momenteel het meest gevreesde aanvallende team van het land. Als ze de Premier League deze keer niet winnen, is het moeilijk om de volgende keer iets anders te zien dan een nieuwe uitdaging. Arsenal heeft de uitstraling van een team dat klaar is om samen naar de sportieve middelbare leeftijd te groeien.

Ze waren zeker al vroeg geweldig. Trossard, Odegaard en Rice blokkeerden schoten vanuit goede posities. Havertz en Saka versloegen doelman Travers uit corners, waarna linksback Takehiro Tomiyasu uit een hoekschop over de doellijn kopte.

Het verkeer kon slechts in één richting rijden. Bournemouth wilde er eigenlijk niet zo graag bij betrokken raken. Maar toen het einde van de eerste helft naderde, was Arsenal nog niet doorgebroken en begon er een vleugje angst in de wind op te duiken. De straf was dus welkom.

Havertz' run langs het binnenste linkerkanaal naar Odegaard's run was goed getimed en Travers was dwaas door met zijn voeten te rijden. Havertz mocht zijn linkervoet achterlaten, en toen de oproep kwam, ging de Duitser. Havertz heeft hem zeker gekocht. Ook de tussenkomst van Travers was onhandig.

Op een gegeven moment leek het alsof de doelman zijn noppen op de bal had gezet, maar na een lange vertraging konden de VAR-officials niets concreets vinden om tegen Coote in te gaan en werd Saka opgeroepen om de strafschop te scoren, die hij gemakkelijk omzette. .

Bournemouth was begrijpelijkerwijs boos. Op dezelfde manier was Ryan Christie's vroege uitdaging op Saka hoog en laat en liet zijn sporen achter op de binnenkant van het been van zijn tegenstander. Het had een rode kaart kunnen zijn.

Trossard scoorde het tweede doelpunt van de wedstrijd na het voltooien van een nette zet

Bournemouth bleef woedend nadat het doelpunt van Antoine Semenyo werd afgekeurd vanwege een schijnbare overtreding op David Raya - ondanks minimaal contact.

Bournemouth bleef woedend nadat het doelpunt van Antoine Semenyo werd afgekeurd vanwege een schijnbare overtreding op David Raya – ondanks minimaal contact.

De uitdaging ligt dus nu voor Bournemouth. Ze moesten anders spelen – ze moesten moediger zijn – en toen ze er al heel vroeg in de tweede helft bij waren, vormden ze een bedreiging. Justin Kluivert was indrukwekkend op de linkerflank, terwijl Dominic Solanke even indrukwekkend was in een centrale rol.

Het dichtstbij kwamen ze toen Solanke in de 53e minuut een laag schot van Raya op zijn eerste paal blokkeerde. Een kwartier later, terwijl Bournemouth nog steeds dreigend was, scoorde Arsenal wat een cruciaal tweede doelpunt bleek te zijn. De afbuiging van Odegaard naar Rice' pad binnen het strafschopgebied was een beetje gelukkig, maar de omgekeerde pass van de Engelsman richting Trossard was briljant. De aanraking van Trossard was daarna gemakkelijk en de Belg versloeg Travers aan zijn linkerkant.

Dit had het spel moeten zijn. Bournemouth zag er niet uit alsof ze een beugel hadden. Ze zullen zich echter gekwetst voelen omdat het hen met nog een kwartier te gaan tegenzit. Er leek weinig belangstelling te zijn voor de luchtuitdagingen die volgden op de ontruiming van Tomiyasu van de zesmeterlijn van Arsenal.

Maar nadat Christie de lat raakte en Antoine Semenyu de rebound raakte, werd Bournemouth bestraft voor wat door Solanke als een overtreding op Raya werd gezien toen hij probeerde de bal weg te werken. Bournemouth-coach Andoni Iraola had het gevoel dat hij Gabriel eerder aan Philip Billing had zien trekken en misschien had hij een punt. Heeft Solanki Raya intussen op enigerlei wijze gehinderd? Het is moeilijk om dat te zeggen. Maar nogmaals, de VAR keek lang en goed en deed toen niets.

Het doelpunt van Rice viel na zeven minuten in de verlenging na een krachtig schot van diep, dat tot stand kwam door de pass van Gabriel Jesus. Timing en hard werken. Het is een redelijke combinatie.

Drie doelpunten in de loop van de wedstrijd duidden op een lange periode van Arsenal-dominantie. Maar ze zeiden niets over enkele subtiliteiten in dit spel.