Eddie Nkeitia grijpt Arsenal kans als Mikel Arteta biedt een kijkje in de samenwerking met Gabriel Jesus

Het grootste deel van vorig jaar was het een soortgelijk verhaal, toen Nkita tweede viool speelde voor Alexandre Lacazette, maar de spits maakt gebruik van de kansen die hij krijgt.

Hij deed zijn push zeker minutenlang zonder enige schade tegen Bodo/Glimt en opende de score in de 23e minuut Hij zette Arsenal op weg naar een comfortabele 3-0 overwinning.

Het was zijn 12e doelpunt in zijn laatste 15 wedstrijden, maar het meest indrukwekkende deel van zijn prestatie op donderdagavond was zijn algehele wedstrijd.

De spits is altijd beroemd geweest als een jager en hij liet dat zien met zijn goede afwerking hier, maar zijn vermogen om de lijn te leiden wordt beter met elke wedstrijd die hij speelt.

De 22-jarige speelt goed tegen Bodou, vangt de bal en bezorgt Arsenal een cruciaal punt. Nketiah ziet er groter en sterker uit dan hij in het verleden is geweest, en meer dan eens heeft hij Bodo’s verdedigers op een stapel op de grond achtergelaten als hij ze opzij schuift.

Het probleem van Nketia is dat Jesus zich een weg baande in minuten in de Premier League, wat ons vertelt dat zijn enige starts dit seizoen in Europa zijn geweest. Maar als hij Arsenal-baas Mikel Arteta enige vorm van hoofdpijn wil bezorgen, moet hij zijn risico’s blijven nemen op avonden als deze.

Een sprankje hoop voor Nketia is dat hij naast Jesus kan spelen, met dat idee kwam Arteta woensdag voor deze wedstrijd op de proppen. En dat was het geval in de laatste 30 minuten van deze wedstrijd waar Jesus op links kwam spelen, terwijl Nketia in het midden bleef.

Dit zal zijn vertrouwen in de punten vergroten en hem doen geloven dat veelbelovende aanbiedingen zoals deze niet voor niets zullen zijn. Hij is niet de enige die de Europa League wil gebruiken als een kans om te schitteren, net als Fabio Vieira en Kieran Tierney met hun hoop op meer minuten zonder problemen.

Tierney, die tegen het einde van vorig seizoen een ernstige knieblessure opliep, leek tegen Bodeau dichter bij normaal. De linksback beukte goed met zijn vleugel op en neer en speelde een hand in het eerste helftdoel door een schot vanaf de paal te proberen. Bulletin stond stand-by om de rebounds te herstellen.

Net als Tierney was Vieira briljant en vooral in de eerste helft liet hij zien waarom Arsenal deze zomer 34 miljoen pond aan hem uitgeeft. De middenvelder had een aantal mooie aanrakingen en passes, met zijn passes voor het doelpunt van Rob Holding voor het halfuur, een voorbeeld van zijn kwaliteit.

Vieira kreeg het doelpunt dat hij verdiende met zijn late optreden toen hij in het net schoot na een geweldige klus van Jesus net buiten het doel. De uitdaging voor Vieira – en spelers als Nketiah en Tierney – is nu om door te breken in de basisopstelling van Arsenal in de Premier League. Deze elfde lijkt op dit moment erg stabiel, maar gezien hoe druk oktober is, kan hun tijd eerder dan later komen.