Hayes brengt hulde aan Chelsea’s wijze hoofden terwijl Ritten en Cuthbert schitteren in overwinning op Lyon in de Champions League

Emma Hayes prees Chelsea voor het presteren onder druk na hun nadrukkelijke 1-0 overwinning uit bij Lyon.

Haar team kampt met een blessure en Millie Bright staat op het punt een ‘sweep’ te maken nadat ze struikelde tijdens een kwartfinale van de Champions League.

4

De elegante spiraal van Guru Ritten hielp Chelsea om Lyon te verslaan in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League.Krediet: Getty

4

Erin Cuthbert verslaat Damaris Igorola voordat hij Ritten assisteert in het Groupama StadiumKrediet: Getty

4

Mele Bright viel in de eerste helft van de wedstrijd van Lyon uit na een blessureKrediet: Getty

Maar het verbluffende doelpunt van Guru Reiten na de krachtige pass van Erin Cuthbert zorgde ervoor dat de Blues de heenwedstrijd wonnen voor de terugwedstrijd op Stamford Bridge.

Hayes zei: “Erin heeft niet meer gespeeld sinds de finale van de Confederations Cup. Ze had een hamstringblessure.

“Ze kwam pas maandag terug op training met het team, dus ik wist niet echt hoe haar benen zouden zijn, maar ze heeft het hart van een leeuw.”

“Je deed het werk waar we naar op zoek waren.

Brighton onthult nauwkeurig de recordvergoeding die Chelsea heeft betaald voor de Potter-overval
De eerste bij Chelsea die de scout inhuurde die het Frimpong-doelpunt van Man United zag

“Ik ben gewend dat van Erin te zien, Guru in het midden plaatsen (om te scoren).

“Ik zei tegen de goeroe: ‘Wat een geweldige rechtervoet. Misschien kun je het wat meer gebruiken. “

Het valt nog te bezien of Bright ook fit zal zijn voor de terugwedstrijd Chelsea wsl-botsing met Manchester stad Zondag.

De vice-aanvoerder van The Blues viel in de 44e minuut uit nadat hij een knie greep na een duel om de bal.

Dat zou Engeland kunnen doen zweten over de fitheid van hun centrale verdediger als de Lionesses in april tegen Brazilië en Australië spelen.

Hayes voegde eraan toe: “Millie krijgt donderdag een scan. Ik weet dat ze niet verder kan.”

Lyon scoorde de meeste schoten in de eerste helft van het uur en profiteerde van enkele passes die door de bezoekers werden gemist.

Eugenie Le Sommer schoot na de 11e minuut binnen met een schot van Lindsay Horan, dat even later werd gered door Anne-Catherine.

Maar het was Chelsea die de leiding nam met Cuthbert die Damaris Egurola weghaalde voordat hij een omgekeerde pass naar Ritten gaf.

De vleugelspeler van Blues deed niets verkeerd toen hij in de 28e minuut een verbluffende hoekschop voorbij Lyon-doelman Christian Endler schoot.

De ploeg van Hayes kwam dicht bij een verdubbeling van hun voorsprong toen Lauren James kort daarna de paal raakte.

De tweede spreuk zag de Blues de druk verhogen met Magda Eriksson die in de 53e minuut naar huis ging vanuit Horan.

Cuthbert scoorde bijna even nadat haar krachtige schot werd gered door Endler.

Chelsea gaf bijna toe na het geven van de bal aan Delphine Casarino, die met nog 28 minuten te gaan op het net schoot.

Pariteitskeeper Anne-Kathrin Berger blokkeerde het balbezit na een kopbal van Sarah Dabritz.

De bezoekers hielden stand om tot een resultaat te komen dat hen een stap dichter bij plaatsing voor de halve finales zou brengen.

Hayes voegde toe: “Stresssituaties zijn momenten die je karakter, wijsheid, kennis en ervaring onthullen.

4

Chelsea treft Lyon op Stamford Bridge op donderdag 30 maart in de terugwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League.Krediet: Getty

“Ik denk dat het team die eigenschappen onder druk liet zien.

We hebben heel veel gratis eten gekregen - zo maak je een worstenbroodje met burrito en greggs
Primark-fans haasten zich om de nieuwe Chloé dupe-sandaal van £ 356 te kopen

“Ik geloof ook dat als je elke dag consistentie in je gewoonten bouwt, elke dag een Champions League-wedstrijd zal zijn

“We zijn gewend om met een wijs hoofd te strijden en te spelen.”