Wellington Phoenix speelde met 2-2 gelijk tegen Perth Glory na een controversiële rode kaart

Bij Central Energy Trust Arena, Palmerston North: Wellington Phoenix 2 (Oscar Zawada 11′, Costa Barbaros 20′) Perth glorie 2 (David Williams 22′, 80′). HT: 2-1

De menigte: 4518

Wellington Phoenix liet een voorsprong van twee doelpunten achter om 2-2 gelijk te spelen met Perth Glory op Palmerston North op zaterdag nadat verdediger Tim Payne controversieel van het veld werd gestuurd na tussenkomst van een video-assistent-scheidsrechter (VAR).

Doelpunten in de eerste periode van aanvallers Oscar Zawada en Costa Barbarossis zetten de Phoenix op het goede spoor voor een vierde overwinning op rij, hoewel David Williams Glory terugtrok tijdens de hectische eerste 45 minuten.

Maar Phoenix kon het niet volhouden met 10 man nadat hij Payne verloor door een vervelende rode kaart in de 56e minuut – zijn uit het veld sturen bleek een belangrijk keerpunt in de wedstrijd te zijn.

Terwijl de gele koorts-ploeg zich voorbereidde om hun shirts uit te trekken, verscheen voormalig Phoenix-favoriet Williams bij de eerste paal en maakte de overwinning gelijk met een krachtige kopbal in de 80e minuut om een ​​punt te scoren.

Payne kreeg aanvankelijk een gele kaart van scheidsrechter Lachlan Kevers nadat Williams onder minimaal contact ten onder ging terwijl hij op zoek was naar een pass die hem in het doel zou brengen.

Het feit dat Williams de bal niet ontving en dat Phoenix-verdedigers Josh Laws en Callan Elliott aanwezig waren toen Payne over de aanvaller rende, had genoeg argwaan moeten wekken.

Keefers veegde echter het water van het televisiescherm nadat video-assistent-scheidsrechter Alex King de opdracht had gegeven om nog een keer te kijken, en stelde vast dat Glory een duidelijke scoringskans was ontzegd.

Phoenix-verdediger Tim Paine werd vroeg in de tweede periode ontslagen.

Hagen Hopkins/Getty Images

De gele kaart werd opgewaardeerd naar een rode en Payne werd verbannen naar de zijlijn. Hij zal nu de volgende wedstrijd van Phoenix, tegen Melbourne Victory aanstaande vrijdag, missen, waardoor ze zonder hun centrale verdediger zitten en Scott Wootton nog steeds geblesseerd is.

Omdat Sky Stadium niet beschikbaar was, en ook vele andere locaties in het hele land, nam Phoenix de derbywedstrijd twee uur noordwaarts naar Central Energy Trust Arena.

Ze worden begroet met een schokkend deck waarop de nasleep van hun recente Juicy Fest-feest en speedway-bijeenkomst van zeven dagen geleden te zien is.

Het was vooral erg in het strafschopgebied aan de zuidkant van de grond, waar het concertpodium was, en veroorzaakte chaos voor beide doelmannen.

Costa Barbarossis viert feest met David Ball na het scoren van het tweede doelpunt van Phoenix.

Na een spannend moment waarin Ole Sale uitgleed toen hij de bal aan de rand van het gebied ging grijpen, ging Phoenix aan de andere kant naar beneden en scoorde.

Van Zouada, die in elke wedstrijd scoorde tijdens de winnende reeks van vier wedstrijden. De Poolse spits opende de score met een razendsnelle kopbal in de 11e minuut nadat Payne de bal oppakte.

Zawada heeft dit seizoen nu zeven doelpunten gescoord, waardoor dit de meest productieve periode uit zijn carrière is.

Zawada’s partner in de aanval, Barbarosz, vond ook het net uit een rebound in de 20e minuut nadat Glory-doelman Cam Cook de gladde bal had gevolleybald van een poging van Lucas Morages vanaf links.

Glory trok er twee minuten later weer een terug toen Williams Callan Elliott bij de achterpaal besprong en scoorde met een kopbal.

De kans ontstond nadat John Cotrombes de briljante Morages versloeg en de bal in het zeil schoot.

De bal keerde snel terug naar Cotrombes en hij wist hem te passen naar de op de loer liggende Williams.

The Glory kwam in blessuretijd tergend dicht bij drie punten, maar invaller Giordano Colli kon alleen de lat raken.

Phoenix won de late hoekschop, maar Kevers blies op het laatste fluitsignaal voordat ze het konden pakken, waardoor ze een laatste scoringskans ontzegd werden.