West Ham 0 Manchester City 2: Erling Haaland maakt zijn droomstart met zijn dubbel schot terwijl de Hammers vallen

Binnen 36 minuten na zijn Premier League-debuut schakelde Erling Haaland de West Ham-doelman uit en verdiende opnieuw een strafschop.

Op dat moment, Darren Randolph – genoemd door Always Careful David Moyes Als vervangende keeper – hij moet hebben gehuild van hamers De bank, ik vraag me af wat? Manchester City De Noorse doelpuntenmachine werd voor hem verstopt.

2

Erling Haaland leidde Man City naar de overwinning in zijn eerste Premier League-optredenKrediet: Richard Pelham/The Sun
Haaland scoorde twee doelpunten voor City in de 2-0-zege op West Ham

2

Haaland scoorde twee doelpunten voor City in de 2-0-zege op West HamKrediet: Richard Pelham/The Sun

Hij kwam er niet aan toe maar na het omzetten van de strafschop in de eerste helft won hij zelf, Haaland Alphonse Areola voegde in het verleden een tweede klinische toe, die Lukasz Fabianski verving – die gewond raakte bij een accidentele botsing met de 1.80 meter lange spits.

Misschien zullen op deze negenjarige leeftijd in de Premier League alle rivaliserende managers kiezen voor de riem-en-bretelsstijl van Moyes om de dreiging van Haaland het hoofd te bieden.

Haaland, de dealeigenaar van £ 51 miljoen van Borussia Dortmund, miste een geweldige kans om voor het eerst een hattrick te scoren voordat hij 12 minuten voor tijd werd gewisseld, maar hij deed meer dan genoeg om zichzelf te verklaren na een zware ontmoeting vorig weekend.

De held van Pep Guardiola, die jaagt op een derde titel op rij en een vijfde in zes seizoenen, heeft twee punten voorsprong op zijn enige echte rivaal, Liverpool.

Fans zeggen hetzelfde over Haaland
Chelsea bij Frenkie de Jong £59m plus bod Alonso, toekomstige Cristiano Ronaldo

Dit was een wedstrijd die vaak leek op een trainingsoefening over aanval versus verdediging – City hield geduldig de controle, West Ham zit diep en toont weinig ambitie.

Het London Stadium was lange tijd stil, afgezien van het kleine deel van City-fans, die Roy Keane – hier als Sky-analist – bespotten met liedjes over Erlings vader Alfie.

Kane had de kniebanden van Haaland zwaar beschadigd door een opzettelijke fout in de Manchester derby.

Haaland Senior stond ook in het London Stadium, als zijn spits. Als ze elkaar hadden ontmoet, zou het serieuzere rotzooi zijn geweest dan de eigenlijke voetbalwedstrijd.

Gratis weddenschappen en aanmeldingsdeals – Beste deals voor nieuwe klanten

Voor Haaland Jr was dit het begin van de elitefase van een zorgvuldig gepland carrièrepad dat hem van zijn geboorteland Noorwegen naar Oostenrijk, naar Borussia Dortmund en uiteindelijk naar de Engelse Premier League-kampioenen voerde.

En het was best een goede start, wat suggereert dat Guardiola’s mannen niet lang nodig zullen hebben om zich aan te passen aan het hebben van de juiste nummer 9, na opeenvolgende titels zonder hem te hebben gewonnen.

De laatste 2-2 titelwinst van City hier in mei werd uitgesteld, maar ondanks de komst van vier spelers in de zomer waren er geen nieuwkomers in de basisopstelling van Moyes.

De Italiaanse spits Gianluca Scamaca werd fit genoeg geacht om op de bank te zitten, en Max Cornet, de nieuwste aanwinst van West Ham van Burnley, werd voorafgaand aan de wedstrijd aan het publiek gepresenteerd.

West Ham had eigenlijk een goede eerste vijf minuten.

Joao Cancelo – die Raheem Sterling’s nr. 7-trui pakte als erkenning voor zijn status als spelmaker – probeerde een Hollywood-pass door het strafschopgebied van zijn team en riep op tot druk.

Hammers dwong een hoekschop af, waardoor Ruben Dias doelman Ederson een blauw oog bezorgde na de schorsing van City. Toen centreerde Pablo Fornals zich met Michael Antonio’s hoofd verticaal boven haar.

Maar toen begon City met een lange, leuke balsessie en de overgrote meerderheid in het London Stadium leek in slaap te vallen in de zinderende hitte.

City doet dit vaak op de buitenvelden, maar het is vooral zichtbaar in het London Stadium, dat geen voetbalveld is en tot dit soort loskoppeling leidt.

Haaland scoorde zijn eerste spits op doel na 21 minuten toen hij volledig faalde om een ​​kopbal te maken vanaf een voorzet van Phil Foden.

Kort daarna botste Haaland op Fabianski die een bal achter de Hammers-defensie achtervolgde.

De Polen liepen een paar minuten lang – gedurende die tijd werd een buitenspelpoging van De Bruyne tegen Ilkay Gundogan afgekeurd – voordat ze werden vervangen door Areola.

Gündogan gleed vervolgens uit op een pass naar Haaland, die werd neergeschoten door Areola terwijl hij de keeper probeerde te omzeilen.

Michael Oliver maakte het punt en Haaland stuurde de Fransman stilletjes de verkeerde kant op.

Na het missen van Haaland’s veelbesproken oppas tijdens de Community Shield, was de strafschop de perfecte manier om hem te dempen.

Op dat moment had City 84 procent balbezit.

Acht minuten in de tweede helft brak Declan Rice los nadat Nathan Ake de bal had verloren, en toen slaagde Dias erin langs de aanvoerder van West Ham te glippen.

Vervolgens stuurde hij Moise Scamaca in plaats van Antonio en Said bin Rahma voor Lanzini.

Na een knappe actie tussen Foden en De Bruyne, haalde die laatste een voorzet, waar Haaland niet bij kon, maar Gundogan volgde en maakte een hasj met zijn schot.

Nadat Benrahma de eerste wedstrijd afdwong, een routine van Ederson, verklaarde Haaland zich echt.

Ake begon te bewegen aan de rand van het strafschopgebied van City en voedde Rodri, die De Bruyne had gevonden.

De visionaire Belg speelde een behendige rechte pass die West Ham perfect spleet en Haaland haastte het en rolde naar huis met zijn linkervoet.

Het was een simplistisch vereenvoudigd doel, bijgestaan ​​en voltooid door twee van hun respectieve kunstmeesters.

Ik ben een rij-expert - gebruik deze knop niet als je brandstofkosten wilt besparen